River Thames dag vrijgemaakt voor roei- en watersport

Kort

Volgende week zondag zal de River Thames in hartje centrum van Londen voor één dag slechts gevuld zijn met watersporters. Voor Regatta London, waar een kleine 100 achten aan meedoen, zal op die ene dag zelfs geen stroming zijn.

Met het nieuwe evenement wil mede initiatiefnemer en drievoudig olympisch kampioen Andy Hodge een jaarlijks terugkerende dag organiseren die in teken staat van watersport, zoals al gebruikelijk is bij andere sporten zoals hardlopen (London Marathon) of fietsen (Ride London).

[su_quote]Geen NLroei zonder crowdfunding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

Elitair
Men hoopt zowel topploegen aan te trekken als recreatieve roeiers voor wie het volbrengen van het parcours van 14 Engelse mijlen al een mooie prestatie is. Belangrijk doel van het massale evenement is de roeisport uit het elitaire milieu te halen en te laten zien dat het een sport voor iedereen kan zijn.

Inschrijven
Zoals het er nu naar uitziet zullen ruim 1500 mensen in of op een kano, kayak, supboard of roeiboot langs de Big Ben varen. De enige motorboten die op de rivier varen zullen de reddingsboten van de organisatie zijn. Hoewel het kort dag is en de inschrijvingen officieel al zijn gesloten, kunnen Nederlandse ploegen zich nog aanmelden via deze link. Meer informatie is hier te vinden.