Gezocht: meisjes (185 cm+) en jongens (195+)

Kort

Terwijl deze periode honderden aspiranten kennismaken met de roeisport bij de studentenclubs, zoekt NOC*NSF het neusje van de zalm onder de juniortalenten. De sportkoepel heeft er speciale talentdag – op 24 november – voor opgetuigd. Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen eraan deelnemen en worden in een van deze drie hokjes geplaatst: Lang & Sterk, Explosief & Snel en Uithoudingsvermogen. Roeien valt in het segment ‘Lang & Sterk’, de sportkoepel zoekt meisjes die langer zijn dan 185 cm, of waarvan de prognose is dat ze dat gaan worden. Voor jongens ligt de lat op 195 cm.

[su_quote]Geen NLroei zonder crowdfunding! Support de onafhankelijke roei-journalistiek, dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]

Bij de NOC*NSF-Talentdag kunnen junioren aan verschillende fysieke testen en metingen meedoen. Na testresultaten worden uiteraard geanalyseerd. Op basis hiervan besluit een sportbond – waaronder de KNRB – of zij talenten uitnodigen voor een vervolgdag, waar verder kennis gemaakt kan worden met de betreffende sport. Verdere informatie staat hier.