Marloes Oldenburg maakt favorietenrol waar

Wedstrijden

De Groningse Marloes Oldenburg kende gisteren bij de Hel van het Noorden geen gelijke. De roeister van Gyas won niet alleen WK-goud in de vierzonder, de nestrix van de equipe was ook de allersnelste skiffeuse bij de door haar stadsgenoten van Aegir georganiseerde wedstrijd.

Ilse Akkermans (Euros) en Sona Hospers (Nereus) werden tweede en respectievelijk derde. Daarachter zaten nog eens zestig skiffeuses. De winnaar van het lichte veld – de na twee jaar herintredende Femke van de Vliet (Triton) – zat met haar eindtijd dicht bij de tweede plaats van de zwaargewichten. Hospers vrat gisteren wedstrijdkilometers, zij won later op de dag met Kiene Remijn in de tweezonder.

Mannen
Tim Brys baalde als een Vlaamse stekker. Want hij had voor het eerst van zijn leven aan de Hel van het Noorden mee willen doen, maar moest vanwege ziekte verstek laten gaan. Volgend jaar hoopt hij zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs. Lars Kreiter (Nereus) won voor Beer Florijn (Die Leythe) en Ies Wiersma (eveneens Nereus). De winnende lichtgewicht Mitch Geraedts (De Hoop) zat vlak achter de zware top-3. Noud Scholten en Jaap Worm (beiden Nereus) waren de snelsten in de ongestuurde twee.

Zeno van Rijn (Die Leythe) en Noor de Witt (De Hunze) zijn de winnende junioren. Alle uitslagen van Hel van het Noorden 2023 staan hier.