Mark Slats zoekt avonturiers voor zijn derde oceaanrace: ‘Moet tegen stootje kunnen’

Algemeen

Avonturier Mark Slats wil opnieuw de Atlantische Oceaan oversteken, dit keer met een team van vier mannen. Daarvoor is hij op zoek naar mede-avonturiers die bereid zijn alles op alles te zetten om zo rap mogelijk de tocht van grofweg 5000 kilometer te voltooien in een roeiboot.

De Talisker Whiskey Atlantic Challenge, ook wel de ‘World Toughest Row’ genoemd, begint elk jaar in december op La Gomera. Slats deed al twee keer eerder mee, solo en in een tweemans team. Beide keren leverden hem een wereldrecord op.

Roeiervaring is een pré
In december 2024 wil hij opnieuw de oversteek maken, samen met drie anderen. Daarvoor is hij op zoek naar duursportatleten die van doorzetten houden. Je hoeft nóg geen wereldkampioen roeien te zijn, staat in de vacature op zijn Facebookpagina omschreven, maar ervaring met de roeisport is wel een pré.

Hallucineren en honger hebben
Wat je volgens Slats kan verwachten?  ”Blaren, weinig slaap, hallucinaties, honger, 15 maanden training en de ultieme test van jouw lichaam en mentale kracht. Kortom je moet tegen een stootje kunnen.” Maar daar krijg je volgens de recordhouder onder meer kameraadschap, avontuur en zelfontwikkeling voor terug.

In de vacature staat verder dat Slats op zoek is naar mannelijke teamgenoten die bereid zijn om minimaal 20 uur per week te trainen. Klik hier voor een link naar het hele bericht.