Manson deelt eerste tik richting Drysdale uit

Kort

Afgelopen weekeinde doken in Nieuw-Zeeland maar liefst vijf skiffeurs onder de grens van 6:50 minuten. Wereldrecordhouder Robbie Manson was het snelst en zette comeback-kid Mahe Drysdale op een confronterende veertien seconden achterstand.

Nog niet gedoneerd aan de roeijournalistiek? Doe het nu!

De tweevoudig olympisch kampioen Drysdale kwam bij de Christmas Regatta op Lake Karapiro dan ook niet verder dan een teleurstellende zesde plaats. De 39-jarige roeier, die ruim een jaar vrijaf nam, maakt zich echter nog geen zorgen. “Ik heb lang op de bank gelegen dus als ik hier had gewonnen, zou dat dat vooral een schande voor het nationale programma zijn. Ik moet nog beter in vorm komen maar zie dat allerminst als extreme uitdaging”, zie hij voor de camera van het Nieuw-Zeelandse Stuff.

Manson
De prestatie van de Manson was daarentegen opzienbarend. Ondanks een ernstige ribblessure die hem ervan weerhield goed te presteren bij de wereldkampioenschappen in Sarasota en een fietsongeluk drie weken terug, kwam hij al tot een indrukwekkende tijd van 6:38,24. In een reactie ging hij amper in op een eventuele tweestrijd met Drysdale voor de skiffplek bij de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. “Vorig jaar streed ik met John Storey voor deze positie en ook nu zit hij minder dan twee seconden achter mij. Zoals het er nu naar uit ziet moet ik me vooral op hem concentreren.”

Selectieprocedure
De drie genoemde roeiers zullen elkaar volgende maand weer tegenkomen bij een nationale regatta. De Nieuw-Zeelandse bond maakte inmiddels bekend nog geen aanwijzingsprocedure te hebben voor de skiffplek bij aankomend WK in Plovdiv. “Er is nog veel tijd tot aan dat evenement en we zullen zien hoe het komende maanden zal lopen. Ergens komende weken zullen we met de skiffeurs bespreken hoe het proces verder zal lopen”, zei High Performance Manager Alan Cotter.