Mannen: twee-zonder en vier-zonder niet aan het erevlot

Voorpagina Wedstrijden

Een goed toernooi eindigen met lege handen. Dat overkwam de zware mannen vandaag.  Het stuntkwartet van magiër Mijnders bleef steken op de laatste plaats. Het podium bleek precies één station te ver voor het koningskoppel Braas en Steenman.

Aiguebelette – De startbewijzen voor Rio waren eerder deze week al binnen, eremetaal eraan toevoegen lukte de mannen vandaag niet. Mitchel Steenman was teleurgesteld, maar de boomlange slagman stond wel fier overeind. “We waren goed weg, het wrong een beetje in de derde vijfhonderd meter. Daar verloren we terrein”, zei hij zonder dramatiek.

De hardroeispecialist in de ongestuurde twee weet ook waarin de verbetering is te vinden. “Wij roeien natuurlijk nog maar drie maanden met elkaar. Veel samen trainen op een hoog tempo op langere stukken helpt om de samenwerking verder te verbeteren. Evenals het varen van meer wedstrijden.”

Bemanning
Steenman ziet een optreden in Rio de Janeiro absoluut zitten. “Nu waren de Nieuw-Zeelanders wederom buiten bereik, maar de plaatsen twee en drie zijn niet onhaalbaar.”
Hij is zijn eerdere strijdmakker Rogier Blink zeker niet vergeten. “Samen zijn we het tweeproject aangegaan. Hij is nu herstellende van een blessure. Volgend jaar moeten we proberen de beste bemanning aan boord van de twee te krijgen. Hij zal dus beter moeten zijn dan Braas. En op mijn beurt moet ik Blink overtreffen want hij kan op beide boorden roeien.”   

Niet vrolijk
Harold Langen was na de finale van zijn vier zonder stuurman verre van vrolijk. “De eerste kilometer ging goed. Onze positie was prima, maar wellicht kostte het teveel energie. Dat moeten we nog nader analyseren. Maar het was duidelijk dat het in de derde vijfhonderd meter wat stagneerde. Daardoor kwam de eindsprint er ook niet uit.”

Brazilië
Langen vermoedt dat hij over een paar dagen wat meer tevreden is met het resultaat van het toernooi. De boot van zijn ploeg kan immers alvast op transport naar de Brazilië. “Dat startbewijs handen we van de week al behaald. Vandaag hadden we om de medailles mee willen doen, dat is mislukt.”

Er is echter hoop. Coach Mijnders lijkt te kunnen toveren, juist als het gaat om olympische medailles.