“Laga” zoekt professionele coach voor meerderejaars mannen

NLroeibaan vacature

De Delftsche Studenten Roeivereeniging “Laga” is een ambitieuze vereniging waar hard roeien centraal staat. Met bijna 900 leden en een jaarlijkse aanwas van 240 leden groeit Laga ieder jaar. De hechte en gedreven wedstrijdsectie van Laga bestaat uit ongeveer 100 roeiers en 35 vrijwillige coaches, waarvan er jaarlijks een aantal de RC-3 cursus volgen. Al 146 jaar laat Laga zien te presteren op nationaal en internationaal niveau. Kortom, er is een stevige basisstructuur neergezet vanuit welke verdere stappen gezet kunnen worden. Voor de komende vijf jaar hebben wij dan ook grote ambities. Om deze ambities te realiseren is Laga opzoek naar een nieuwe professionele coach voor de meerderejaars mannen.

Inhoud van de functie

Jarenlang presteert Laga al op een constant hoog-niveau in de eerstejaars- en development klassementen. Ook de groei in het niveau van de middengroepen en ouderejaars neemt toe, met meerdere uitzendingen naar de Olympische Spelen, WK’s, EK’s, World Cups en U23 WK’s als resultaat. Het doel van Laga is om dit niveau steeds verder te verhogen vanuit een gemotiveerde groep met een stabiele aanwas. Om deze doelstelling van Laga te ondersteunen is Laga opzoek naar een profcoach voor de meerderejaars mannensectie. De hoofdtaak van de profcoach is het handhaven en verbeteren van een duidelijke structuur, waarin roeiers, stuurtjes en coaches zich optimaal kunnen ontwikkelen om hun eigen doelen binnen de roeisport te kunnen behalen. Daarnaast is de profcoach verantwoordelijk voor het uitzetten van de technische lijn, maken van trainingsschema’s en is verantwoordelijk voor het begeleiden van de coachkaders. Om de overgang tussen eerstejaars en meerderejaars wedstrijdroeiers te vereenvoudigen, vindt Laga het belangrijk om een gedeelde visie te hebben op het roeien. Om dit te waarborgen zal er regelmatig overleg zijn tussen de eerstejaars en de meerderejaars profcoach en ondersteuning geboden worden waar nodig.

Functie eisen

  • Beschikking over een RC-3 diploma (RC-4 is een pre) of een door ervaring verkregen overeenkomstig niveau
  • Coach- of roeiervaring met aantoonbare resultaten
  • Affiniteit met studentenroeien en studentenverenigingen
  • Vaardigheid in het opstellen van trainingsschema’s
  • Beschikking over leidinggevende capaciteiten, overtuigingskracht en enthousiasmerend vermogen
  • Goed kunnen samenwerken met andere (professionele) coaches
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden

Aanbod

Deze functie betreft een gemiddelde urenbesteding van 25-30 uur per week.  De D.S.R.V. “Laga” biedt een marktconform salaris en een aanstelling voor in eerste instantie één jaar met de intentie van een meerjarige samenwerking. De gewenste startdatum is 1 augustus 2022. Zowel de vergoeding als de urenbesteding wordt in overleg vastgesteld.

Hebt u interesse in deze functie? Stuur dan uw motivatie en CV naar d@laga.nl gericht aan de Commissaris Wedstrijdroeien, Nathan van der Sluijs. Op dit adres kunt u ook terecht voor eventuele vragen naar aanleiding van deze vacature, of u kunt telefonisch contact opnemen via +31 6 41066938. Reageren op deze functie is mogelijk tot 29-05-2022.