Kort nieuws: Beatrix, awards, korte armen, dynamische bak en Russische doping

Kort

Niet al onze lezers zijn zich ervan bewust dat onder de oranje letters in NLroeiteksten zich een zogeheten link bevindt. Daarom (en omdat er flink wat kort nieuws op de plank lag) een klikoefening met verwijzingen naar andere webpagina’s.

De vrouwendubbelvier en vrouwencoach Verdonkschot zijn door roeifederatie FISA genomineerd voor de jaarlijkse populariteitsprijzen. Op Trouw.nl verscheen een artikel over talentdagen van NOC*NSF, de kop dekt de lading: Te korte armen? Dan wordt roeien niks.

Maak kans op een uniek fotoboek van Merijn Soeters en wordt NLroei-donateur, klik hier.

Beatrix & Röell
In Leiden viert fusieclub Asopos de Vliet (55) een lustrum, de plaatselijke universiteit bericht erover. Er is een expositie opgetuigd, waarin uitgebreid stil wordt gestaan bij clubhoogtepunten: de opening van het clubgebouw door (inmiddels oud-lid) prinses Beatrix en de bronzen olympische medaille van het andere clubicoon Boudewijn Röell.

Doping & bak

Er was ook technisch nieuws: bij Proteus-Eretes ontwikkelt men een dynamische roeibak. En gisteren berichtte de staatsomroep NOS dat de Russen onder verscherpt dopingtoezicht blijven en mogelijk worden uitgesloten bij de Olympische winterspelen.

1 thought on “Kort nieuws: Beatrix, awards, korte armen, dynamische bak en Russische doping

Comments are closed.