KNRB stopt met leeftijdsgebonden bondscoaches

Kort Voorpagina

De roeibond stelt geen leeftijdsgebonden bondscoaches meer aan voor de junioren- en developmentroeiers. Voormalige lichte mannen bondscoach Jeroen Spaans gaat de talentvolle en meisjes en vrouwen coachen. Ronald Florijn is er voor de jongens en mannen.

Dit maakte de KNRB gisteren bekend. Wat de twee coaches concreet gaan doen, is niet helemaal helder. ‘De coaches zijn verantwoordelijk voor de toepassing van het meerjarenopleidingsplan en voor de aansturing van de assisterende coaches van verenigingen en regionale trainingscentra’, meldt het persbericht. De bond wil met deze aanstelling de kwaliteit van de instromers van de nationale equipe sturen en maatwerk beiden in de begeleiding van talenten. Ook moet er meer aandacht komen voor het coachen van de coaches.

Mixen
Florijn ziet zeker de voordelen van zijn nieuwe functie. “Het is leuk om ook mee te kunnen groeien met de roeiers waarmee ik eerder als juniorencoach heb gewerkt. Ik had ook al eerder het idee om eens junioren met onder 23-roeiers te mixen. Het is mooi dat dat nu kan. Maar ondertussen was ik bij de junioren ook al bezig om jongens en meisjes samen in de boot te zetten. Zeker het meisjesroeien kan je daarmee razendsnel ontwikkelen. Ik had het ook prima gevonden om daarmee door te gaan.”

Technisch directeur Hessel Evertse was niet bereikbaar voor nadere uitleg.

©NLroei, 14-1-2017