Zagreb: kleinere roeilanden profiteren, weinig publiek + filmpje 2 x Sinkovic

Kort

Met name Zwitserland maakte bij de eerste wereldbeker van 2023 optimaal gebruik van de afwezigheid van grotere roeilanden. Groot-Brittannië, Italië én – op Tosca Kettler na – Nederland ontbraken bijvoorbeeld. De Zwitsers wonnen liefst vijf keer en pakten ook nog eens twee zilveren en twee bronzen medailles mee. De Spanjaarden deden het met zes medailles ook goed, twee ervan zijn van goud.

De wedstrijden op de baan van Zagreb trokken weinig publiek. “Een groot deel van de Kroatische toeschouwers stond op en ging naar huis nadat hun Sinkovic-broers de dubbeltwee hadden gewonnen”, zei Steffen de Vries die als coach van Kettler afgelopen weekeinde veel op de Kroatische tribunes vertoefde.

Hij observeerde de aanstaande tegenstanders van de herenigde Stef Broenink en Melvin Twellaar. “Ik vond de gebroeders in hun dubbeltwee overigens mooi roeien, ze hoefden niet per se voluit. Verder maakte de vrouwendubbelvier van Oekraïne indruk, waarbij opgemerkt moet worden dat deze ploeg een walk over had”, aldus De Vries.

Hieronder een filmpje van de finish van de mannendubbeltwee, daar staan uitslagen en zo van de regatta van World Rowing.