JuniorenWK: goede toernooistart Van Opzeeland en meisjes dubbeltwee

Algemeen

Skiffeuse Isabel van Opzeeland en de meisjes dubbeltwee van Ilse Feenstra en Femke van de Vliet hebben beide een goede start gemaakt bij de juniorenWK in Trakai. De ploegen wonnen de voorwedstrijd en zijn door naar de kwartfinale.

“Vandaag ging erg goed”, beaamt Van Opzeeland. “Ik was wel zenuwachtig, maar dat is een goed teken. Ik ben blij in een keer door te zijn naar de kwartfinale.” De zestienjarige Hoofddorpse geeft aan goed in vorm te zijn. Ze finishte in de voorronde meer dan vier tellen sneller dan de rest van het veld. Hoewel de baan in de ochtend nog geteisterd werd door flinke regen en wind, kon er in de middag goed geroeid worden.

Koppositie
Ook het koppel Feenstra en Van de Vliet liet een goede toernooi-opening zien. Het tweetal had een lastige start en openden de race als vierde. “Voor mijzelf voelde het als een redelijke start”, analyseert Feenstra. “Maar de andere ploegen waren hier sterker. We starten sowieso nooit hard dus dit hadden we verwacht. We hadden een heel sterk middenstuk.” Halverwege hadden zij de koppositie opgeëist. “We hebben toen geen eindsprint meer ingezet en zijn steady doorgevaren”, aldus Feenstra.

Dobber
Ook de jongens dubbeltwee en skiffeur Lodewijk Tilanus verschenen gisteren ten tonele. Beide ploegen varen een herkansingsronde om te proberen de kwartfinale te bereiken. De dubbeltwee kwam een ruime seconde tekort voor een kwartfinaleplaats. Zij werden vijfde, wat net niet genoeg was. Tilanus werd eveneens vijfde in de voorwedstrijd. Gezien de grootte van het veld zal hij mogelijk een zware dobber hebben aan het halen van de volgende ronde. Beide herkansen vanochtend.

Vandaag
Vandaag bijt de meisjes vierzonder het spits af. Zij lootten in die zin gunstig dat de verwachte sterke ploegen in andere voorrondes zullen starten. Hoe dan ook zouden zij vanochtend laten zien wat zij in hun mars hebben. De meisjes dubbelvier zal ook aan de start verschijnen, naar verwachting bereiken zij de halve finale zonder te herkansen. Ook de jongensacht zal laten zien wat ze waard zijn. Door eerste of tweede te worden stellen zij een finaleplaats veilig.

Tijdschema vandaag (Nederlandse tijd)

  • 8.30 uur: voorwedstrijd meisjes vierzonder: Susanna Temming, Willemijn van Olderen, Iris Klok, Jessy Vermeer
  • 10.24 uur: voorwedstrijd meisjes dubbelvier: Femke Paulis, Naomie Visser, Anne Klok, Josette Derksen
  • 11.12 uur: voorwedstrijd jongensacht: Olav Molenaar, Edwin van der Maarel, Jasper Joordens, Gert-Jan van Doorn, Thomas de Hertog, Jelmer Bennema, Noud Scholten, Gijs Schwarz, Jip Swilders (stuurvrouw)
  • 11.21 uur: herkansing jongens dubbeltwee: Max Gompel, Casper van Luyken
  • 12.06 uur: herkansing jongensskiff: Lodewijk Tilanus