Junioren starten hun WK bijna allemaal goed, vandaag halve U23finales

Dagprogramma

De juniorenequipe is de wereldkampioenschappen over het algemeen prima begonnen. Lotta van Westreenen en Anna Menke wonnen gisteren hun voorwedstrijd in de op één na snelste tijd van het dubbeltweeënveld. Dubbelaars Gunnar van der Hoogen en Auke Kloosterman waren eveneens sterk met heatwinst. Skiffeur Klaas Baud kwam met een vierde plaats ook direct een ronde verder. Skiffeuse Jente Jongsma deed dat via een tweede plaats. Herkansingen zijn er (vandaag) voor de jongens in de tweezonder en in de dubbelvier.

SB
De SB-ers hadden ook vrijwel allemaal een nuttige dag. Alleen de mannen van de vierzonder kwamen niet door hun herkansing, terwijl mannendubbelvier die juist won. De oranje vrouwen trokken in de eindsprint hun acht voorbij die van Canada waardoor Nederland in de eindstrijd ligt. De Canadezen werden voor de rest van het toernooi naar de tribune (of naar huis) verbannen. Want deze ploeg bleef als enige voor de B-finale over. Wietse Morreau gaat met een degelijke tweede plaats in zijn kwartfinale door naar de halve.

Vandaag
Twee juniorenboten komen vandaag voor het eerst in actie. Het gaat om de vierzonder en de dubbelvier bij de meisjes. Drie U23-ploegen en skiffeuse Phaedra van der Molen staan voor hun halve finales.

U19
9:30u voorwedstrijd meisjesvierzonder
10:05u voorwedstrijd meisjesdubbelvier
10:40u herkansing jongenstweezonder
10:45u herkansing jongensdubbelvier

U23
14:00 u halve finale Phaedra van der Molen
14:20 u halve finale zware vrouwendubbel
14:45u halve finale zware mannendubbelvier
15:10 u halve finale lichte mannendubbel

Alle uitslagen, namenlijsten et cetera vind je hier.