EK: Van Sprang & Krommenhoek een ronde verder

Dagprogramma

Gisteren hebben Guillaume Krommenhoek & Niki van Sprang de herkansingshorde succesvol genomen. Het koppel won in hun tweezonder met een paar seconden voorsprong en stoomt door naar de halve EKfinale. Over vier weken gaan zij een poging wagen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Corné de Koning en Esther Loos zijn al zeker van Parijs. In hun herkansing werden zij gisteren tweede en starten morgen in de A-finale. Voor de talentploegen is de EK een taai toernooi. Zo slaagden beide dubbelvieren er niet in om de medaille-eindstrijd te bereiken. De mannen zaten er niet ver vandaag, zij kwamen minder dan een seconde tekort. Jelle Bakker en Lucas Keijzer hebben nog zicht op de A-finale. De dubbelaars starten vandaag om 11.38 u in hun halve finale.

Van Sprang & Krommenhoek varen om 11.20 uur hun halve, de vrouwenvierzonder heeft om 13:37 uur hun A-finale. Pieter van Veen trapt vandaag om 10.55 uur als eerste Nederlander af. De wedstrijden zijn via een videostream te volgen, die is hier met de overige wedstrijdinformatie te vinden.