Jonge ploegen gaan volgende week weer het water op

Kort

Blijdschap bij vooral de studentenclubs. Tweeën, vieren en achten kunnen vanaf 3 maart weer worden afgeschreven door roeiers tot en met 26 jaar. De avondklok zou als eerste coronamaatregel worden geschrapt. Maar Mark Rutte haalde een andere versoepeling uit de gereedschapskist. Vooral scholieren, studenten en andere jongeren tot 27 jaar kunnen gaan profiteren van de ruimte die het demissionaire kabinet gisteravond gaf.

Zo gaat het voortgezet onderwijs en het MBO deels weer open. En er kan dus weer worden gesport in groepsverband door mensen tot 27 jaar. Op diverse plaatsen is er een pleidooi gehouden om weer in ploegen te kunnen trainen.

Geen wedstrijden
Dit staat op rijksoverheid.nl over sporten: “Mensen tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart met meer dan twee personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar.” Het (sportspecifieke) roeiprotocol zal naar verwachting spoedig worden aangepast.