‘Geen paniek: Heineken Roeivierkamp gaat door’

Kort

Er ligt nu nog ijs op de Amstel, maar de Heineken Roeivierkamp van aanstaand weekeinde is niet in gevaar. Dit stelt wedstrijdleider Jurr van Ramshorst. “Dit weekeinde vriest het volgens de voorspelling nog licht, maar komende week gaat het stevig dooien met temperaturen richting de 10 graden boven nul”, zegt hij.

“We staan in nauw contact met het KNMI en men heeft ons telefonisch verzekerd dat de weersvoorspelling vooralsnog gunstig is, zo gaat het ook regenen.” Verder wijst hij erop dat er regelmatig een ijsbreker vaart op het stuk water voor het gebouw van Nereus. Zijn verwachting is dat het ijs is gesmolten als de wedstrijden gaan beginnen.

Drijfijs
“Uiteraard houden we het geheel permanent goed in de gaten. En we zijn bijvoorbeeld beducht op drijfijs dat zich tussen woonboten kan ophopen en later mogelijk de wedstrijdbaan in waait. Van Ramshorst adviseert www.roeivierkamp.nl in de gaten te houden voor de actuele stand van zaken. Een filmpje van de ijsbreker in actie staat hier (met dank aan Erik Mus):