Jochem Kostelijk snelste man bij NKIR

Algemeen Kort Uitslagen

De afwezigheid van olympische roeiers zorgde vandaag bij de NK Indoorroeien in de Sporthallen Zuid gelukkig niet voor het ontbreken van strijd en toptijden. Jochem Kostelijk, Sander de Graaf en lange tijd Abe Wiersma zorgden voor een sensationele race bij de zwaren. Kostelijk (Vidar) zette met 5:51,5 uiteindelijk de snelste tijd neer, een fractie voor de Graaf van het Eindhovense Theta.

Toch kon de Vidraat zich niet laten kronen tot nationaal kampioen in de SA-klasse. Gezien zowel zijn inschrijving als die van Kostelijk en Wiersma bij de onder 23 roeiers ging die eer naar Vincent Klaassens van Proteus-Eretes met een tijd van 5:57,6. Ook bij de vrouwen was sprake van een mooie race. Lisanne Brandsma (Skadi) was met 6:45,9, Rianne Schoo van Okeanos met 0,4 seconde te snel af. Ymkje Clevering (Gyas) maakte indruk door in 6:48,8 het SB-veld te winnen.

Lichtgewichten
Bij de lichtgewichten was zoals verwacht Sander van Dijk ruimschoots de snelste. Zijn tijd van 6:17,0 bleef echter ver achter bij de hooggespannen verwachtingen. Marieke Keijser was de enige die een nationaal record verbeterde. Met haar 7:05,2 was ze net wat sneller dan de toptijd die ze vorig jaar neerzette in het lichte onder 23-veld. Mirjam Box van Asopos de Vliet was in de LDSA-categorie een flink stuk langzamer, maar mocht zich wel laten eren als Nederlands kampioen.

Junioren
Olav Molenaar van Het Spaarne zette zijn reeks van overwinningen voort door in een snelle tijd van 6:09,9 het Jongens 18-veld te winnen. Nika Vos van Skoll was de verrassende winnaar bij de meisjes 18. De titels van de 16-jarigen gingen naar Bas Bosman (Naarden) en Jessy Vermeer (RIC).

@NLroei, 10-12-2016