Inge Janssen domineert bij de Ladies Trophy, Synek wint Holland Beker

Wedstrijden

Inge Janssen wint de Ladies Trophy bij de Holland Beker. Ze leek solide uit de start te komen, maar moest in het begin van de race de Duitse Constanze Duell voor zich dulden. In het tweede deel van de race zette Janssen haar zinnen op de koppositie. Die gaf zij niet meer weg. Ze duwde haar puntje ervoor en pakte door. De Tsjech Ondrej Synek wint glansrijk de Holland Beker.

Het verwachte gevecht tussen Janssen en Emma Twigg bleef uit. Op de helft van de race was er al licht ten opzichte van de Nieuw-Zeelandse. Het laatste deel van de race bleef ze in controle. Cambridgeroeister Mary Jones probeerde het haar nog lastig te maken, maar kwam te laat. Met kop en schouders stak Janssen boven de andere gegadigden voor de trofee uit. Twigg werd derde en Karolien Florijn is knap als vierde gefinisht.

Vanouds
“Dit weekeinde voelde goed”, zei Janssen na afloop op het podium. “Ik kon hard starten en weglopen.” En over haar race met Emma Twigg: “Ik heb wel eens naast haar gelegen maar nog nooit gewonnen. Dat is nu niet helemaal eerlijk aangezien Twigg nog niet in de skiff heeft getraind. Maar ik dacht: ‘dit gaat wel lukken’.” Volgende week komt Janssen uit in Henley.

Mannen
De eerste meters waren spannend bij de mannen. De Duitser Stephan Kruger startte snel weg, maar Ondrej Synek pakte snel de koppositie. Lang had hij weinig ruimte ten opzichte van Kruger en Kroatische rivaal Damir Martin. Na de helft van de race zette Synek aan, hij moest het vooral van de tweede helft hebben. De krachtige Tsjech pakte een flinke voorsprong. Hij was de rest van het veld duidelijk de baas. Amos Keijser had het lastig. Vanaf het eerste deel van de race droeg de Delftenaar de rode lantaarn.

Snel
“Ik wilde net zo snel roeien als in Poznan, maar het werd iets langzamer”, lachte Synek na afloop. De tijden waren bij de Wereldbeker in Polen erg snel. Synek zal zich vanaf nu voorbereiden op de WK in Sarasota.