Minerva aan start van Head of the Charles

Wedstrijden

Roeiliefhebbers uit Amerika kunnen dit weekeinde hun hart ophalen langs de River Charles. In Boston wordt tijdens de grootste roeiwedstrijd van de wereld twee dagen non-stop geroeid. De Nederlandse bijdrage is dit jaar gering. Voor zover bekend stuurt alleen Minerva twee achten. Zij komen uit in het hoogste veld, de Championship Eights.

Support NLroei, doe mee aan de crowdfunding ’22/’23, dat kan hier, alvast bedankt!

De redactie

Voor wie onbekend is met het begrip Minerva: het is een overkoepelende roeivereniging voor leden van de KNSRB-clubs. Elk jaar probeert men een of twee achten te sturen naar de Head of the Charles met daarin roeiers van de zeven verschillende corporale vereniging. Na twee jaar corona konden dit jaar eindelijk weer twee ploegen worden geformeerd. De tegenstand zal echter fors zijn want Minerva is verplicht te starten in de hoogste divisie.

Deelnemers
De boten staan onder leiding van Harm-Jan Tuntler (mannen) en Mathijs Lefferts (Laga). De deelnemende mannen zijn Tjalling Veldhuis, Gunnar van den Hoogen (beiden Aegir), Misha Schmidt, Sjoerd Scheper (beiden Laga), Tijn Versteeg, Jaap Worm (beiden Nereus), Olaf Westra (Triton) en Beeke Beeksma (Argo). Sofie van Haasteren (Nereus) heeft de stuurtouwtjes in hand. Bij de vrouwen bemannen Lieke van Nieuwenhuizen, Maud Nijhuis (beiden Skadi), Anne Veenhuizen, Lieve Nijland (beiden Laga), Aniek Kroezen (Argo), Eleonore Veldman (Triton), Jane Goossens (Nereus) en Kristie Wesdorp (Njord) de boot. Fleur de Jong (Skadi) is de stuurvrouw.

Informatie
De wedstrijden zullen zondag lokale tijd om respectievelijk 13:38u (mannen) en 14:11u (vrouwen) van start gaan. Een live-stream met beelden is hier te vinden. Andere informatie zoals een tijdschema en uitslagen staat op deze plek. Naast de Minerva-achten doet ook een groot aantal ex-topjunioren mee die nu aan verschillende universiteiten in Amerika roeien en studeren.