JuniorenWK: Isabel van Opzeeland en meisjesdubbel indrukwekkend naar A-finale

Wedstrijden

Het was een zure ronde voor de meerderheid van de Nederlandse ploegen. De drie jongensboten en de meisjesdubbelvier zijn er bij de halve finales niet in geslaagd door te dringen tot de A-finale. Skiffeuse Isabel van Opzeeland en de dubbeltwee van Fien van Westreenen en Lisa Bruijnincx wonnen in Tokyo hun halve finales echter uitermate overtuigend en treden vannacht (NLtijd) wel aan in de A-finale.

Daarin lijken voor deze roeisters zeker medailles te wachten. Sterker: de dubbel en de soliste maken beide grote kans op goud. Respectievelijk China en Rusland zouden wel eens de belangrijkste concurrenten kunnen zijn, maar de beide oranje boten hebben in hun halve finales dusdanig geïmponeerd dat zij in de eindstrijd mogelijk niet eens serieus worden aangevallen.

B-finalisten
De jongensboten bleven alle drie op de zesde (en laatste) plaats in hun halve steken. De meisjesdubbelvier werd vierde, maar was niet heel ver van de derde plaats die wel toegang gaf tot de eindstrijd om de medailles. Dat scheelde iets meer dan een seconde.

Alle uitslagen en racevideos zijn hier te vinden. De dubbeltwee gaat vannacht om 4:55 uur van start, Van Opzeeland vertrekt een uur later.