Mannenacht onder de 23 jaar wint overweldigend

Wedstrijden

De strijd bij de zware mannenachten leek bij voorbaat te gaan tussen twee oranjeboten, de mannenacht onder de 23 jaar en de juniorenacht. Die eersten lieten er geen gras over groeien. Het octet vloog uit de startblokken en gaf deze voorsprong niet meer weg. De Hollanders stoven voor het veld uit.

De ploeg die het dichtst in de buurt kwam van de Nederlanders was de ploeg van UC Berkeley, maar halverwege was de achterstand al meer dan vier tellen. Het was niet nodig voor een gevecht met de concurrentie, maar er volgde desondanks toch een sterke eindsprint. De juniorenacht werd derde.

Vrouwenachten
De oranje vrouwenachten maakten het spannend. Het was stuivertje wisselen tussen de twee bondsboten met Kirsten Wielaard en Monica Lanz op slag. De ploeg van Wielaard trok aan het langste eind en won de race.

Lichte mannen
De meest spannende strijd tussen achten vond plaats bij de lichte mannen. Een Australische combinatie van Banks RC, UTS Rowing Club en MRC pakte de leiding halverwege de race ten koste van Laga. Hoewel ze eerst uitliepen bleken de Delftenaren hun kruit nog niet verschoten te hebben. De laatste tweehonderd meter was een nek-aan-nekrace. De Lagaaiers dolven op een boegbal na het onderspit.

Holland Acht
De Holland Acht verscheen niet ten tonele. De boot plaatste zich gisteren met geruime voorsprong voor de eindstrijd. Mannen bondscoach Mark Emke laat weten dat de ploeg zich heeft teruggetrokken vanwege een blessure van slagman Robert Lücken.