Holland Beker 2021: roeien kan, maar kijken moet via beeldscherm

Algemeen

[update: nu met livestream] Aan de waterkant vertoeven (cq. hangen) en wedstrijden kijken. Menig roeiliefhebber zal er zin in hebben. Ondanks de verregaande versoepelingen die een week geleden werden aangekondigd, is publiek echter bij de Holland Beker niet welkom. Margriet Zietse – secretaris van de organisatie – legt uit hoe het zit.

NLroei verslaat de roeisport, op vele fronten. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

“In onze vergunning staat dat we 1000 mensen mogen toelaten. Dus moeten we selectief zijn. Uiteraard gaat de prioriteit naar de roeiers en de roeisters. En vervolgens coaches, verenigingsvertegenwoordigers, kamprechters et cetera. Afgelopen week is het aantal iets verruimd, waardoor we extra nummers konden uitschrijven. Maar binnen de vergunning is geen capaciteit voor publiek. Los daarvan: er is ook geen catering op de baan. En er zijn geen toiletten open. We vinden het uiteraard jammer, maar we zijn blij dat de wedstrijden in elk geval kunnen doorgaan”, aldus Zietse. De uitverkorenen die wel naar binnen mogen, moeten zich laten testen op covid.

Niet te lang getreurd: de wedstrijden zijn via een livevideiostream te volgen. Er is zeker wat interessants te zien. Zo komt een aantal bondsploegen opdraven. De Holland Beker en de Ladies Trophy hebben begrijpelijkerwijs wel eens sterkere bezetting gekend. Ondanks dat reizen lastig is, komt er wat buitenlandse roeiers naar de Bosbaan.