Drysdale blijft kalm in coronacrisis

Algemeen Kort

Mahé Drysdale twijfelt aan deelname aan de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo. De tweevoudig olympisch skiffkampioen liet van zich horen via een (mooi geschreven) blog op zijn eigen website. Hij ziet de coronacrisis vooral als een moment ter bezinning.

De Nieuw-Zeelander moet onderkennen dat ook hij het mentaal momenteel zwaar heeft. “Ik heb mezelf altijd op de borst geslagen dat ik een van de mentaal sterkste en veerkrachtigste van deze planeet ben. Ik heb immers veel meegemaakt en veel moeten overwinnen. Maar ik moet toegeven dat ik het mij nu ook te pakken heeft, zoals waarschijnlijk heel veel andere mensen. Ik heb me deze weken gerealiseerd dat deze situatie vooral heel erg gek is en dat het oké is als je daar moeite mee hebt.”

Klussen
Hij moet echter ook toegeven dat de situatie van de lockdown ook zijn voordelen heeft. “Ik vind het heerlijk om zoveel thuis te zijn en eindelijk eens tijd te hebben voor klussen waar ik nooit aan toe kwam. We hebben het geluk dat we een groot huis hebben en genieten van de tijd die we samen hebben met de kinderen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n lange tijd thuis was en dat is geweldig.”

Hardheid
Het dagelijkse leven is voor Drysdale vooral een goede afleiding van wat er in de rest van de wereld gebeurt. Maar ook omdat zijn eigen professionele carrière naar eigen zeggen op een zeer laag punt staat. “Tien dagen geleden zat ik nog helemaal aan de andere kant. Ik was net terug van een geslaagd trainingskamp. Terwijl er in de wereld veel onzekerheid heerste, konden wij nog goed trainen en had echt het idee dat ik door mijn mentale hardheid hier voordeel uit kon halen.”

Twijfel
“Binnen een dag sloeg alles om. Toen duidelijk werd dat de Spelen dit jaar niet zouden doorgaan, ging ik net weg voor 2,5 uur durende fietsrit. Na 15 minuten ben ik weer omgekeerd omdat de training me niets meer kon schelen. Voor mij is dat heel gek, want ik heb altijd een enorme innerlijke drive gehad. Nu het duidelijk is dat de spelen een jaar later zullen plaatsvinden, twijfel ik. Op een carrière van 20 jaar lijkt één jaar uitstel niets, maar ik ben nu op een punt gekomen dat ik niet zeker weet of ik nog het doorzettingsvermogen heb wat nodig is.”

Levensles
Drysdale besluit zijn betoog met de tekst dat hij de komende weken gaat kijken hoe alles aanvoelt en dan een beslissing maakt. Hij is in elk geval nog niet gestopt met trainen. Ook heeft hij nog een duidelijke boodschap voor de lezer. “Als je het moeilijk hebt in deze tijd, weet dat je niet alleen bent. Niemand heeft dit voorspeld en iedereen moet er maar het beste van maken. De regels wisselen per dag, dus probeer daar maar in mee te gaan. Het is de ideale tijd om vrienden en familie die je al lang niet hebt gesproken, eens te bellen bijvoorbeeld.”

[su_quote]Voor niets gaat de zon op. Steun NLroei juist nu, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]