Heijbrock roeit Hollandia in lichte vier: “Dankzij skiffen zit ik recht”

Achtergrond Voorpagina

Tim Heijbrock raakt steeds beter in vorm. De overbelaste roeier uit de voor Rio gekwalificeerde licht vier zonder stuurman traint weer met zijn ploeg, maar Luzern komt te vroeg.

Heijbrock is een eind gevorderd op zijn (terug)weg naar topvorm. “Het skiffen bij de EK in Brandenburg en de aanloop erna toe, heeft me goed gedaan. Ik merk dat fysiek, mijn conditie gaat met sprongen vooruit”, zegt hij.

Recht
Met een zekere regelmaat roeit hij inmiddels weer met zijn vier mee. “Het is echt fijn om weer met de groep mee te trainen. Bart Roovers is momenteel druk met zijn eindexamens, dus het komt mooi uit dat ik nu mee kan. Ik zit nu ook beter in de boordvier, mijn rompstabiliteit is door het skiffen toegenomen. Daardoor zit ik meer recht.”

Luzern
De coachstaf heeft deze week besloten om Heijbrock niet op te stellen bij de wereldbeker in Luzern. Dat heeft onder andere te maken met zijn skiffresultaat bij de door (vermeende) boeiverschillen geteisterde Europese Kampioenschappen. “Ik werd vierde in de B-finale. De coaches vonden dat niet goed genoeg om me nu alweer in de ploeg op te nemen. “

Heroveren
Hij heeft er begrip voor. “Ik kan nu nog goed aan de vooruitgang blijven werken. Elke week word ik sterker. Na Luzern wil ik mijn positie in de vier definitief heroveren, die kans wordt mij geboden. Maar eerst start ik met de vier bij de Hollandia. Daar kijk ik naar uit.”