Head op losse schroeven

Kort Voorbeschouwing

Door de wedstrijden van vandaag ging gisteren al een streep. Het zag er dusdanig slecht uit dat de wedstrijdleiding een ferm besluit nam. Voor morgen lijkt de weersvoorspelling wat beter, maar er komt om 13 uur vanmiddag informatie over het verloop van zondag. Dat wordt gepubliceerd op HeadoftheRiver.nl. De Holland Acht is van plan morgen zijn opwachting te maken. Veel tegenstand is er niet. Precies 25 jaar geleden is dat al voorspeld.

‘Je krijgt zo’n eenzijdige wedstrijd. De winnaar staat van te voren vast. Verenigingsachten gaan hieraan kapot, die geven van te voren al op. Voor het Nederlandse roeien is het beter als de roeiers van de Holland Acht voor hun eigen club starten en daarmee meer jonge roeiers op niveau helpen komen’, zei Mark Emke als RIC-lid in 1994 tegen De Telegraaf over de deelname aan de Head van de toenmalige Holland Acht. Inmiddels is hij al een tijdje bondscoach en stelde zijn mening kennelijk bij.

Blauwe wimpel
Skøll levert de enige andere boot in de hoogste divisie en zal dus met het uitvaren van de wedstrijd de blauwe wimpel bemachtigen. Niettemin beschikt de vereniging inmiddels over een uitstekend octet. Guillaume Krommenhoek, Lennart van Lierop en Job Huigsloot wonnen al in Henley en met Jan van der Bij en lichtgewichten Obbe Tibben en David Kampman hebben ze nog een aantal jongens dat al uitkwam op internationale toernooien.Skøllcoach Steffen de Vries heeft er zin in. “Wij vinden het leuk om tegen ze te starten. Het is waarschijnlijk de enige keer dat het dit jaar kan.”

Steun NLroei, je kunt hier meedoen aan de crowdfunding. Alvast bedankt!