Guus Beenhakker: van redacteur naar wethouder

Algemeen

De gemeente Oosterhout heeft mazzel, want onze Guus Beenhakker wordt er wethouder. Het zat eraan te komen, met Guus als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen groeide zijn D66 van twee naar drie zetels. Zijn partij droeg hem vervolgens voor als wethouder.

Guus krijgt onder meer onderwijs, jeugd(zorg), natuur en milieu in het pakket. Hij krijgt het druk. Te druk om het te combineren met zijn redacteurschap van NLroei. Guus was er vanaf de WK van 2015 dagelijks bij betrokken. Sinds dat toernooi is NLroei bijna precies 8 miljoen keer geraadpleegd. Dat alle lezers goed de weg vinden op de site, is te danken aan Guus. Hij gaf de site functioneel vorm en dat voldoet uitstekend, zo blijkt.

Maar Guus deed en doet veel meer: hij schreef vele artikelen, verzorgde de eerste uitzendingen van NLroei.TV et cetera. Guus is veelzijdig. Wie studeert er filosofie, onderneemt, runt een camping (met veestapel), is raadslid, is vader binnen een jong gezin en doet naast NLroei nog ander journalistiek werk? Guus dus. Nogal uniek.

En dan is ook nog eens een fijne vent die weet wat hij wil, maar ook is hij iemand die oog heeft voor dat wat nodig is om de boel te laten draaien. En dan doet hij dat ook, op relaxte wijze. Hij heeft het ons als NLroei-collega bewezen en we weten zeker dat Guus het als wethouder net zo gaat doen.

Guus verlaat de redactie en is niet meer medeverantwoordelijk om het roeinieuws – 24/7,  jaar in, jaar uit – te monitoren. Maar we hopen dat hij betrokken blijft als lezer en dat we af en toe een beroep kunnen doen op zijn kennis en vaardigheden.

Voor nu: dankjewel Guus, voor alles. En dat is nogal wat.

Succes toegewenst, maar je kunt altijd weer bij ons terug!

Meri, Coen en Anne

Meri, Coen en Anne