Gezocht, twee mannen om record op tandem te breken: 117,6 km/uur

Algemeen

Het Human Power Team bestaat 10 jaar, daarom wil dit samenwerkingsverband tussen TU Delft en VU Amsterdam iets nieuws. In de voorgaande jaren is er steeds door dat team een fiets ontwikkeld voor één persoon. Dit jaar wil het team een tandem produceren waarin/op twee mannelijke atleten zullen gaan fietsen. Het wordt de Velox 10 en zal in een jaar tijd worden gebouwd door de studenten van de TU Delft. Men zoekt een bemanning om het record van 117,6 km/uur te verbeteren. Daarom wordt gezocht naar enthousiaste mannelijke atleten die een jaar lang hard willen trainen om dit record in handen te krijgen.

Omdat het fietsen in de Velox veel beenspierkracht en uithoudingsvermogen vereist, zouden roeiers de ideale kandidaten zijn.

Gezocht wordt naar mannen die:

  • (Ex)wedstrijdroeiers zijn;
  • Gemotiveerd zijn;
  • Beschikken over een goed sprintvermogen. Bij voorkeur gecombineerd met een goed uithoudingsvermogen;
  • Bereid zijn een jaar te trainen en een daarbij behorend dieet en trainingsschema te volgen; 
  • Bereid zijn met enige regelmaat naar Amsterdam en Delft af te reizen;
  • In augustus/september 2020 een maand beschikbaar zijn om in de USA te verblijven.

Nadat een atleet zich heeft ingeschreven, volgen er meerdere selectiedagen. Tijdens deze dagen zal de atleet worden getest op zijn fysieke en mentale capaciteiten. Wanneer een atleet geselecteerd wordt, zal hij een jaar lang intensief worden begeleid. De studenten Bewegingswetenschappen van de VU Amsterdam zeggen de atleet maximaal te gaan begeleiden op het gebied van voeding, conditie, kracht en psyche. Verder gaan de TU Delftstudenten de tandemfiets perfect afstemmen op de afmetingen van de atleten. 

Geïnteresseerd? Wil jij het snelheidsrecord graag op jouw naam schrijven? Meld je dan aan via deze inschrijflink Kijk hier voor meer informatie of mail naar sport@hptdelft.nl