Gevestigde orde van oranje goed op koers

Algemeen

De zogeheten prioriteitsboten zijn de WK goed begonnen. De mannendubbelvier deelde een tik uit aan Italië (dat overigens ook ‘verstoppertje’ zou kunnen spelen). De lichte vrouwendubbeltwee en de vrouwenvierzonder wonnen eveneens de voorwedstrijd met overtuiging. Dat deed als vanzelfsprekend de mixeddubbel ook.

De mannenvierzonder moest worden afgewacht, maar presteerde goed door achter de ijzersterke Australiers (regerend wereldkampioen) te eindigen. Niettemin moet deze oranje ploeg herkansen, want in dit geval niet per se een nadeel hoeft te zijn, want deze formatie heeft nog nauwelijks wedstrijdervaring.

Meevallers
Een andere meevaller was de prestatie van Amos Keijser en Niki van Sprang, zij wonnen hun voorwedstrijd en deden dat in de snelste dagtijd. Ook Stef Broenink won zijn voorwedstrijd ruim. Andere meevallers: de skiffeuses Laila Youssifou en Martine Veldhuis (licht) legden beiden beslag op de tweede plaats en bespaarden zich daarmee een herkansing.

Tegenvallers
De mixedviermet moet nog in het toernooi gaan groeien want deze ploeg werd vijfde. De tweezonders zijn met een last minute ticket in Linz de Donau op geduwd. Dat pakt nog niet zo goed uit, want beide vijfde plaatsen. Beide boten moeten herkansen om in de kwartfinale terecht te komen.

De uitslagen staan hier.