Finish tocht KiKaRow: 322.000 euro opgehaald

Algemeen

De laatste etappe van KiKaRows ‘Rondje NL’ was een groot succes. Afgelopen zondag eindigde de 1.400 kilometer lange tocht in Utrecht, waar de slotmanifestatie plaatsvond. Daar werden de KiKaroeiers begeleid door een ‘Armada’ aan boten. ”Dubbels, vieren, sloepen, een groot schip met muziek – het was één groot feest op het water”, zegt voorzitter Albert Vuil.

Hij noemt het laatste weekeinde een ‘mooie, waardige, en emotionele afsluiting’. Er waren veel mensen die hun verhaal deden tijdens het slot. (ex-)KiKapatiënten, maar ook roeiers en stuurtjes. ”Mensen die kinderen verloren hebben, mensen die zowel een kind als hun man verloren hebben, of mensen die nog volop in de behandeling zitten.’’

Resultaat
Er is uiteindelijk 322.000 euro opgehaald voor het Prinses Maximacentrum, waarmee onderzoek zal worden verricht naar kinderoncologie. Het bedrag zal waarschijnlijk nog wat oplopen. ”Stiekem hoop ik nog dat we op de 350.000 euro uit zullen komen”, zegt Vuil.

Trots
”Het is een hele mooie prestatie”, vervolgt hij. ”We mogen er als organisatie heel trots op zijn. Niet alleen om het bedrag, maar ook op het effect dat het heeft gehad op roeiers en verenigingen. De tocht had een soort verbindend effect, roeiers hebben elkaar onderling leren kennen, en we hebben KiKaroeiers leren kennen. Het heeft veel teweeggebracht, en dat is heel belangrijk. Niet alleen in de roeiwereld, maar ook daarbuiten.”