Europees kampioen Maaike Head: “Morgen leef ik op een roze wolk

Kort Wedstrijden

Lichtgewicht Maaike Head had het de afgelopen tijd zwaar te verduren. Ze brak twee ribben, haar olympisch seizoen leek in rook op te gaan. Vandaag stond ze er weer, samen met Ilse Paulis zelfs op het allerhoogste EKpodium.

“Deze pakken ze niet meer af”, zegt Head. “Een paar weken geleden was het de vraag of ik überhaupt kon meedoen en nu sta ik met goud om mijn nek. Dat is onwerkelijk. Maar ik zag in het goede optreden van Ilse Paulis en Lisa Wörner in Varese de bevestiging dat we goed bezig waren en dat er veel snelheid in zat. Het was best spannend of ik de boot nog sneller kon laten gaan, maar daarin had ik vertrouwen.”

Onverwacht
Goud viel echter buiten haar verwachting. “Dit heb ik niet zien aankomen. Vorige week zaterdag zijn we zelfs nog van positie gewisseld. Dat pakte goed uit. Tijdens de finale heb ik niet uit de boot gekeken. Ik wist dat we bij de top-3 zaten, maar meer ook niet. Dat zag ik pas op de finish.”

Knop om
Head geeft zich precies een dag om er echt van te genieten. “Morgen leef ik even op een roze wolk. Daarna gaat de knop om, richting het kwalificatietoernooi. Daar moet immers gebeuren.”

De enige gouden wedstrijd van Nederland bij dit EK is hier te zien.

© NLroei, 8 mei 2016