Beslissing over EK onder 23 uitgesteld

Kort

Er is hoop voor de Nederlandse roeiers onder 23 jaar. Want de Europese kampioenschappen voor die leeftijdscatergorie gaat mogelijk toch door. De beslissing daarover is echter uitgesteld tot 15 juni. Het evenement staat in september gepland.

Dit maakte roeifederatie FISA gisteren bekend via een email naar alle bij de Europese roeibond aangesloten landen. Dat van uitstel afstel zou komen, lijkt in dit geval niet op te gaan. Volgens het bericht is de organisatie momenteel vooral nog druk bezig om een zo veilig mogelijk evenement neer te kunnen zetten en lijken vooral de financiën het grootste struikelblok.

Versterk NLroei. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt!

Verantwoordelijkheid
FISA benadrukt alvast dat alle landen straks een formulier moeten ondertekenen dat bevestigt dat alle teamleden zich aan alle veiligheidsmaatregelen houden en dat als er extra kosten gemaakt moeten worden in verband met het virus dat de roeier zelf – of het land dat ze vertegenwoordigen – verantwoordelijk is.

Kosten
Ook komt er een extra kostenpost van 20 euro per roeier om preventieve maatregelen te bekostigen. Ten slotte benadrukt de organisatie dat het in verband met de kosten het van essentieel belang is dat landen in hotels verblijven die door de organisatie worden aangeboden.