Enkel B-finaleplekken voor juniorenequipe

Voorpagina Wedstrijden

De relatief kleine equipe van junioren die naar de EK was gezonden, kwam gisteravond zonder eremetaal thuis. In het Duitse Essen werden slechts plekken in de B-finale behaald.

De ploeg van bondscoaches Jeroen Spaans en Ronald Florijn was vanwege de eindexamens die nu worden gehouden echter danig uitgedund. Zo bleef de om die reden gemaakte sterke dubbeltwee van Fien van Westreenen en Lisa Bruijnincx thuis en moest ook de samengestelde dubbelvier bij de jongens het evenement laten gaan.

De voorlopige dubbeltwee van Het Spaarne met Joost Schwarz en Wietse Morreau eindigde op de Baldeneysee als negende. Desalniettemin konden de jongens enigszins tevreden zijn. “Het was een sterk veld en we hadden wat pech met de loting. In de halve finale hebben we er desondanks alles aan gedaan om bij de eerste drie te eindigden. Twee uur later moesten we alweer de B-finale roeien, dus dat was verre van optimaal.Maar aangezien we pas twee weken in dit nummer varen, kan ik best leven met dit resultaat”, stelde Morreau.

Skiffeurs

Blikvanger bij de meisjes van skiffeuse Isabel van Opzeeland, die een paar weken terug op indrukwekkende wijze nationaal kampioen was geworden. De roeister van Die Leythe trok zich vanwege een rugblessure echter na de herkansing terug uit het toernooi. Haar evenknie bij de jongens, Guus Mollee, eindigde als tiende. De roeier van Het Spaarne zit normaal gesproken in de dubbelvier, maar roeide vanwege de examens nu noodgedwongen in de skiff.

Verrassing
Opvallend sterk presteerde de nog overvaren meisjesdubbelvier van Pau Koster, Hannah Heideveld, Hannah van der Sluijs en Hannah Otterloo. De ploeg is eveneens pas ruim twee weken samen en mocht in Essen ervaring opdoen. Tot ieders verrassing wist het kwartet de B-finale op hun naam te schrijven, ruim een lengte voor hun concurrenten uit Rusland. Hiermee is de kans groter geworden dat er begin augustus maar liefst drie meisjesboten naar de wereldkampioenschappen op de olympische baan van Tokyo worden uitgezonden.

Alle resultaten zijn hier te vinden.