Drysdale in dubbelvier naar WK

Kort

Tweevoudig olympisch skiffkampioen Mahé Drysdale is in de dubbelvier gestapt. Daarin komt hij bij aanstaand WK in Plovdiv in actie.  De 39-jarige coryfee uit Nieuw-Zeeland verloor bij de laatste wereldbekerwedstrijd in Luzern de onderlinge selectiestrijd om een startbewijs in de skiff van wereldrecordhouder Robert Manson.

Na afloop van de Rotsee Regatta gaf Drysdale al aan open te staan voor een ander nummer. Hij vervangt Jordan Parry en voegt zich bij de internationaal nog onbekende roeiers Lewis Hollows, Cameron Crampton en Nathan Flannery. Deze ploeg eindigde bij afgelopen wereldbekerwedstrijden op de vijfde (Linz) en zevende (Luzern) plaats. De verschillen in dit boottype zijn echter klein. In Oostenrijk eindigde het kwartet drie seconden achter het brons. Volgens NZSport zou Drysdale flink wat potentie zien in de ploeg en dat hij denkt dat hij zeker iets kan toevoegen. ‘Met een paar seconden extra aan snelheid zou er mooie toekomst voor hen openliggen’, zou hij hebben gezegd.

Vierzonder
De laatste keer dat Drysdale op een titeltoernooi in een ander nummer startte was in 2004. Bij de Olympische Spelen van Athene eindigde hij als vijfde in de vierzonder om vervolgens over te stappen naar de skiff om daarin naast zijn olympische titels viermaal wereldkampioen in te worden. Nu wordt hij wellicht een geduchte concurrent van het Nederlandse kwartet Uittenbogaard/Broenink/Metsemakers/Wiersma.