Mohamed Sbihi verbetert Brits record op Concept2: 5:39,4

Algemeen Kort

Britse toproeiers stuwen elkaar in de post-lockdown periode op. Er werden snelle tijden op de Concept2-ergometer neergezet. Een maand geleden realiseerde Tom George bij zijn ouders thuis in Gloucester een toptijd van 5:39,6. Van de week verbeterde Moe Sbihi – olympisch kampioen uit 2016 in de vier zonder – die tijd met 0,2 seconden. Ook hij deed dat thuis.

“Toen Tom onder de 5:40 ging, zorgde dat bij mij voor een enorme inspiratie hetzelfde te doen. Blijkbaar was het mogelijk die tijd te slechten”, vertelde Sbihi op de website van de Britse roeibond. Vier jaar eerder wilde hij ook al onder de 5:40 duiken, maar kwam toen precies op 5:40,0 uit. Daarna kwam hij niet meer in de buurt van die tijd. “Onze onderlinge concurrentie heeft zeker geholpen. Ook de rest van de equipe heeft hier baat bij. Zij proberen op hun beurt het gat tussen hen en ons nu te dichten.”

Restricties
Het Britse roeien kent in verband met het coronavirus meer beperkingen dan in Nederland. Het is bijvoorbeeld op het eiland vanaf 1 augustus pas weer mogelijk om in tweetjes te roeien. Vanaf 15 augustus mag dat ook in grotere nummers. British Rowing heeft bovendien aangegeven niet mee te zullen doen aan de verschillende Europese titeltoernooien die gepland staan. Naar het verluidt is het Britse toproeiers tot en met 31 december ook nog eens niet toegestaan naar het buitenland te reizen.

Concept2 banner