Redgrave in gesprek met Amerikaanse bond

Kort

Sir Steven Redgrave, winnaar van vijfmaal olympisch roeigoud, onderhandelt met de Amerikaanse roeibond over een functie als zogeheten High Performancedirecteur. US Rowing was gedwongen hier een statement over af te geven, na hardnekkige geruchten op sociale media.

De Amerikaanse roeiers presteerden bij de Olympische Spelen van Tokyo ondermaats. Voor het eerst in de moderne geschiedenis slaagde de voorheen toonaangevende roeinatie er niet in om olympisch eremetaal te veroveren. Redgrave was de laatste jaren in dienst bij de Chinese roeibond en won met die roeiers een gouden en twee bronzen medailles.

Teti
Opvallend genoeg werd Redgrave de laatste weken ook genoemd als eventuele hoofdcoach bij de Britten, die net als de Amerikanen een tegenvallende Olympische Spelen kenden. Hun stevig bekritiseerde technisch directeur, Brendan Purcell, stapte deze maand op. Bij de Amerikanen werd deze week ook bekend dat hoofdcoachmannen, Mike Teti, van baan verandert. In plaats van hoofdcoach wordt hij in een nieuwe gedecentraliseerde structuur de regionale hoofdcoach van California.