Doe mee aan de crowdfundig en maak de herinneringen van de toekomst mede mogelijk

Kort

NLroei werkt samen met verschillende fotografen. Daniël Korvemaker en Leo de Keizer voeren de boventoon. Daniël kiest vaak een heel eigen (fraaie) invalshoek. En dat geldt ook voor Leo, die graag (via zijn zijn lens) dichtbij komt. Daarnaast heeft hij een enorm archief. Vorige week kwam hij deze foto tegen van Hans Kelderman.

Dat roept prachtige herinneringen op. Hoe ‘Hansje’ (als junior al een boom) is in zijn jeugd op Papendal (waar toen roeitalent mocht aantreden) van bondswege naar huis werd gestuurd omdat hij niet zo goed kon hardlopen, of zoiets. Korte tijd later won hij brons in de skiff bij de junioren-WK. Het kan verkeren.

Vier jaar na het maken van deze foto, namelijk in 1989. werd Hans Kelderman – samen met Rutger Arisz, Herman van den Eerenbeemt en Koos Maasdijk wereldkampioen in de dubbelvier. Een toptijd voor het Nederlandse roeien.

Onder verder curieuze omstandigheden leven we weer in zo’n episode, met de mannendubbelvier als vlaggenschip van een strijdvaardige armada. Onze tikkende redacteuren en onze fotografen doen er graag verslag van. En zo maken we de herinneringen van de toekomst.

Je kunt ons werk mede mogelijk maken door bij te dragen aan onze crowdfunding, dat kan hier. Je kunt eenmalig een bijdrage leveren of een zogeheten SEPA-machtiging afgeven. Dan wordt er periodiek door betaalservice Mollie een bedrag afgeschreven op naam van de firma Langs De Koninklijke Weg, waar NLroei een onderdeel van is. Alvast bedankt!