[Oproep] Mensen gezocht die aan NLroei over hun melding van misbruik willen vertellen

Kort

Deze week bracht de zogeheten Commissie De Vries het onderzoeksrapport uit over seksuele intimidatie en misbruik in de sport.

De KNRB nam het rapport zo serieus, dat een persbericht daarover al door de roeibond was uitgegeven terwijl de rapportpresentatie nog niet was afgerond. Zonder het pak papier te hebben gelezen, gaf de bond bij voorbaat aan de aanbevelingen van de commissie over te nemen. De meest opvallende conclusies uit het rapport zijn dat heel veel (1 op de 8) sporters slachtoffer van seksuele intimidatie zouden zijn, maar ook dat er zelden melding van wordt gemaakt.

Oproep
Om de lezers (en onszelf) een beter beeld te verschaffen van hoe het in zijn werk gaat als men melding doet van misbruik, zou de NLroeiredactie graag in contact willen komen met mensen die aan ons hun verhaal willen vertellen dat mogelijk tot een (geanonimiseerd) artikel zal leiden.

Onze hoofdredacteur Anne de Lange zal dit onderwerp – uiteraard strikt vertrouwelijk – behandelen. Hij is bereikbaar via het onderstaande contactformulier.