NK Indoor vindt dit jaar online plaats

Kort

Net als de wereldkampioenschappen indoorroeien zal vanwege de coronacrisis ook de nationale titelstrijd op de ergometer min of meer virtueel plaatsvinden. De organisatie deelde dit mee aan alle wedstrijdcommissarissen van de Nederlandse roeiverenigingen. De bedoeling is dat op 12 december iedereen het online tegen elkaar op kan nemen.

Hoe dat er precies uit zal gaan zien, is nog onduidelijk. De organisatie vraagt in ieder geval aan de verenigingen of zij met onder andere een filmploeg willen helpen het evenement zo goed mogelijk in beeld te brengen. Daarnaast meldt men dat een deel van het inschrijfgeld naar een goed doel zal gaan.

Categorieën
Of straks ook de aan elkaar gekoppelde eerstejaars achten het op hetzelfde moment tegen elkaar op kunnen gaan nemen is nog onzeker. Wél geeft men aan dat er waarschijnlijk per divisie twee categorieën komen. Eén voor mensen die op exact hetzelfde moment live tegen elkaar starten en één voor mensen die die dag op een eigen tijdstip besluiten de test te doen.

Nu je dit toch leest: onze lezers houden samen NLroei overeind. De crowdfunding ’20/’21 loopt. Maak NLroei mede mogelijk, hier kun je bijdragen. Alvast bedankt!