Deutschland Achter wint ondanks aanvaring Schleswig-Holstein Netz Cup

Kort Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

De Holland Acht is er vandaag niet in geslaagd de Schleswig-Holstein Netz Cup in Rendsburg te winnen. De Nederlanders eindigden na 12,7 kilometer op de tweede plaats achter winnaar Duitsland. De Verenigde Staten eindigden als derde, Polen als vierde.

Het thuisland kende echter een moeizame start. Na ongeveer 1000 meter geroeid te hebben kwamen de Duitse en Amerikaanse boot met elkaar in botsing. Vooral de Duitse stuurman Martin Sauer leek daarbij van zijn stuurlijn af te wijken. Het Nederlandse octet leek daar in eerste instantie van te kunnen profiteren en nam een ruime voorsprong, maar de afstand bleek te lang om de goed getrainde Duitsers van zich af te houden. Iets na de helft kwam de acht van onze oosterburen langszij.

Bemanning
Nederland trad aan met zes van de roeiers die in Rio de Janeiro het brons wonnen, maar had vanwege vakanties niet meer met elkaar kunnen trainen. Vincent van der Want en Peter van Schie uit de Holland Vier vielen in voor de nog op vakantie zijnde Dirk Uittenbogaard en Olivier Siegelaar. De Laga-roeier is onlangs begonnen met de selectie voor de Blue Boat van Oxford, die het in het voorjaar op zal nemen tegen de acht van Cambridge.

Uitzending
Het evenement dat vrijdag begon met een ergometerwedstrijd en zaterdag een vervolg kenden met een sprintwedstrijd, werd live op de Duitse televisiezender NDR Uitgezonden. Een samenvatting vindt u hier.

©NLroei, 25-9-2016