Corona: KNRB blaast stages Avis en Pusiano af

Kort

De roeiers van de nationale equipe zullen niet vertrekken naar het Portugese Avis. Daar stond voor de mannen van 23 maart tot 12 april een trainingskamp gepland. Eerder was al besloten dat de vrouwen in deze periode niet zouden afreizen naar Pusiano, dat in Noord-Italië ligt.

De mannen gaan niet zozeer omdat ze denken dat in Portugal de kans groter is het virus op te lopen, maar omdat de bond bang is dat de ploeg daar in de problemen zou komen of dat ze moeilijk terug zouden komen. Daarnaast heeft de bond een aantal eisen opgesteld waar de equipeleden aan moeten voldoen.
[su_quote]Steun de onafhankelijke roeijournalistiek, word NLroeidonateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Indoortrainingen
Zo moeten de roeiers hun ‘indoortrainingen’ óf op het Olympisch Trainingscentrum (OTC) óf op hun vereniging doen. Dat laatste is overigens vrijwel onmogelijk want er zijn nog nauwelijks verenigingen waar nu nog binnen aan krachttraining mag worden gedaan. Sportkoepel NOC*NSF raadt zelfs aan alle trainingen af te gelasten.

Regels
Het OTC is echter enkel open voor een beperkt aantal mensen. De roeiers wordt verder opgedragen hun leven zich tot twee plekken te beperken: thuis of in het OTC. Als er op het water bij verenigingen wordt geroeid, wordt men geacht niet naar binnen te gaan en alleen de boot uit het botenhuis te halen. Kleding moet worden afgegeven aan begeleiding en er dient niet met anderen mee gefietst te worden.