Clubs vinden junioren bij bond het ondergeschoven kind

Kort

Het loopt niet lekker tussen de KNRB en ruim 50 aangesloten verenigingen en vele clubcoaches als het gaat om de junioren. Er gaan wat geïrriteerde brieven heen en weer. De clubs vinden dat de roeibond te weinig haast maakt met het daadwerkelijk aanpakken van de werving van junioren. De bond voelt zich op dat punt miskend.

Bondsdirecteur Monica Visser schrijft richting de clubs onder meer: ‘(het) moet ons van het hart dat wij het jammer vinden dat bij de briefschrijvers en ondertekenaars de indruk lijkt te bestaan dat vanuit verenigingen – met ARB daarbij als ‘initiator/kartrekker’- een extra impuls richting KNRB moet worden gegeven om ons te bewegen om meer aandacht te genereren richting juniorenroeien.” Visser onderstreept dat er recent een speciale juniorencommissie is geïnstalleerd. [su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Onderbelicht
Toch menen criticasters dat de KNRB die aansporing juist wel nodig heeft. Zo werd onlangs op KNRB.nl prominent aangekondigd dat roeiers uit hetzelfde huishouden en topsporters weer in ploegverband mogen roeien, maar een zelfde wijziging ten bate van juniorenploegen werd in de ogen van een aantal clubcoaches op de bondssite onderbelicht. Volgens hen bewijst het dat de KNRB niet echt voor de groei van het aantal junioren gaat.

Daden
ARBvoorzitter Els van Dam verstuurde namens de verontruste clubs en coaches de brieven. Zij hoop dat de bond er serieus werk van gaat maken om de clubs echt te faciliteren. Het ziet er niet naar uit dat de juniorenkwestie volgende week bij de (online) ledenvergadering wordt besproken. De correspondentie staat bij de ingekomen stukken en er is geen agendapunt voor ingeruimd.