Britse roeibond wijst sollicitatie Redgrave af

Kort

Niet alleen in Nederland rommelt het in de begeleidingsstaf van de roeibond. Van de week kwam naar buiten dat British Rowing een sollicitatie van Sir Steven Redgrave – winnaar van vijf olympische gouden medailles – heeft afgewezen. Hij kreeg te horen dat hij niet is toegelaten tot de laatste ronde gesprekken voor een functie als zogeheten Performance Director.

Dat laatste is opmerkelijk, want terwijl Groot-Brittannië dramatisch presteerde bij de afgelopen Olympische Spelen met slechts twee medailles (zilver en brons), deed China het uitstekend. In dat land was Redgrave de laatste jaren hoofdcoach en met die equipe won hij in Tokyo één gouden medaille en tweemaal brons. De twee namen die nu nog worden genoemd voor de functie zijn Martin McElroy en Louise Kingsley. Laatstgenoemde was de Performance Director van het Britse pararoeien, McElroy was eerder de technische baas in Ierland en Canada.

Amerikanen
Over de toekomstige rol van Redgrave in het internationale roeien was de laatste weken sowieso al veel te doen. Officieel is hij nog bij de Chinese bond in dienst tot en met de Spelen van Parijs in 2024 maar door de coronabeperkingen is het onduidelijk of hij daar kan en wil blijven. Ook lekte uit dat hij in gesprek was met de Amerikaanse roeibond, die net als de Britten een moeizame Olympische Spelen kende.