Bondscontributie omhoog voor junioren

Kort

De contributie voor de roeibond wordt volgend jaar met 4,50 euro per lid verhoogd. Dat geld wordt voornamelijk gestoken in de verdere ontwikkeling van het juniorenroeien. Dit werd gisteren besloten bij een extra vergadering van de bond.

Jan van Bekkum is blij met dit besluit. Hij is als wedstrijdcommissaris van De Maas een van de ondertekenaars van de open brief waarin werd gepleit voor een structurele (financiële) versterking van het juniorenroeien. Volgens Van Bekkum heeft vooral Barend van Kouterik van Die Leythe zich bijzonder ingezet voor dit initiatief.

Biertje
“Er gaat straks drie euro extra per bondslid naar de jeugd. Dat is alles bij elkaar ongeveer honderdduizend euro. Daarvan kunnen niet alleen uitzendingen worden bekostigd, maar ook extra begeleiding. Dat is een goede zaak voor het roeien in Nederland en het kost elke roeier op jaarbasis niet meer dan één biertje op een terras”, aldus Van Bekkum. Zelf leerde hij als junior het (wedstrijd)roeien bij Viking en won later voor Triton twee WK-medailles. De rest van de contributieverhoging wordt in scholing en opleiding gestoken. De opslag zal worden verrekend via de contributie van de clubs.