Bondsvoorzitter spreekt zich uit, via Facebook

Kort

Rutger Arisz reageerde zaterdagochtend op het NLroeibericht over de Oekraïne-statements van onder andere buitenlandse roeibonden. Het volgende schreef hij als KNRB-voorzitter via een openbaar commentaar op Facebook:

De roeibond heeft inderdaad nog niet zelf iets specifieks naar buiten gebracht. Als onderdeel van IOC, IPC (na een gelukkig gewijzigd standpunt), NOC, WorldRowing en European Rowing steunen we uiteraard de Oekraïne in haar strijd tegen het Putin regime en onderschrijven we de statements van voornoemde instanties. We zullen de uitvoering daarvan ook waarborgen.

Namens de roeibond en de gehele Nederlandse roeigemeenschap heb ik ook een direct bericht gestuurd aan de president van de Oekraïense roeibond om sympathie uit te spreken en support aan te bieden.

Wij zijn daar niet erg vocaal over geweest. Dat is niet onze stijl. Maar ik zie ook dat openlijke solidariteit voor Oekraïne en tegen de oorlog een belangrijk wapen is om deze agressor te isoleren en het Russische volk te mobiliseren tegen haar dictator.

Ik weet van vele roeiliefhebbers dat zij (zeer) significante donaties hebben gemaakt en andere hulp hebben geboden. Dat zijn individuele keuzes maar deze vervullen me wel met trots”, aldus Arisz.