Bond sloopt topsportkeuken en lanceert acht-mét

Algemeen Commentaar

De in november geopende topsportkeuken aan de Bosbaan sluit vandaag alweer. De roeibond gooit het roer drastisch om. Het blijkt dat de recent aangetrokken leverancier Red Bull een voorbode was van nieuw en – anno 2019 uniek – maatschappelijk beleid.

Fastfood krijgt bij de KNRB straks de ware betekenis. “Dit prachtige partnership met Red Bull kwam precies op het juiste moment”, zegt technisch directeur Hessel Evertse. “We hebben net bepaald dat we met de Holland Acht vol voor olympisch succes in Tokyo gaan. Dan helpt het enorm dat we onze weg kunnen vervolgen met de support van zo een fantastisch merk.”

Voorbeeld
In de vrijwel verloren strijd tegen obesitas is dit het maatschappelijke antwoord van de bond op het liquideren van het lichte olympische roeien. Uiteraard is men zich bewust van de voorbeeldfunctie van het sportieve cultuurgoed, vooral naar de jeugd toe. Sterker, dat wordt volledig verzilverd via lucratieve contracten.

Analyse
Er komt nog een aantal merken bij. Er is dankzij Red Bull al voorzien in suiker en cafeïne. Gesprekken worden gevoerd met leveranciers van hamburgers, friet en frikandellen om de roeischijf van vijf te completeren. Uit een analyse van de sporten waarin Nederlanders excelleerden, bleek namelijk dat vet, suiker en cafeïne standaard tot hun dieet behoren. Denk daarbij aan darten, maar ook iemand als Daphne Schippers gaf aan er naar te verlangen.

Febo
Diederik Simon gaf weer eens de doorslag. Van alle gouden HollandAcht-roeiers was hij het langst actief. Zijn vitaliteit wordt de inspiratiebron voor de jeugd van nu. “Om optimaal te presteren is het slim om veel aandacht te schenken aan de juiste brandstof. Eigenlijk is het heel simpel: wat je in je lichaam stopt, komt er ook uit”, schreef de bond eerder. Simon had minder woorden nodig toen hij het over de Febo had: “De gele traiteur, niets mis mee.”

Tijdwinst
Bondsarts Floor Kappelhoff is in z’n nopjes met de nieuwe weg: “Ik ben hartstikke blij met de nieuwe keuken. Voorheen maakten de roeiers zelf hun broodjes en kwark.” Er wordt kostbare tijd gewonnen met de kant-en-klare happen. Binnenkort wordt het nieuwe concept breder uitgevent. Zo wordt de Holland Acht herdoopt in de Acht mét mayonaise.