Bond pakt brons bij NK tijdrijden

Kort Voorpagina

Tweevoudig olympisch kampioen Hamish Bond is succesvol bezig aan zijn transitie tot wielrenner. Bij de nationale kampioenschappen tijdrijden van Nieuw-Zeeland eindigde hij afgelopen weekeinde op de derde plaats.

Na veertig kilometer fietsen bleken alleen de internationale professionals Jack Bauer en Jason Christie sneller. Op Bauer, die in dienst is van de Belgische Etixx-Quickstepp-ploeg, moest Bond uiteindelijk ruim een minuut toegeven, Christie was 40 seconden sneller.

Ontevreden
Desondanks was de toproeier niet helemaal tevreden met zijn resultaat. “Ik had eigenlijk gehoopt het nog iets beter te doen, maar tegelijkertijd is dit allemaal ook vrij nieuw voor me. Het viel me zwaarder dan verwacht”, vertelde hij aan de Nieuw-Zeelandse media. Vlak voor het kampioenschap was Bond nog tijdens een training gevallen en werd hij getroffen door een buikvirus.

Tokyo
Bond zal zich het hele komende seizoen toeleggen op het wielrennen en wil daarna bepalen in welke sport hij doorgaat tot de Olympische Spele van Tokyo in 2020. Een hereniging met zijn voormalige partner Eric Murray, die ook een jaar vrijaf neemt en met wie hij een ongeslagen zegereeks heeft van 69 overwinningen, behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Nielsen
Overigens werd het tijdritkampioenschap van de vrouwen ook gewonnen door een voormalig roeier. Jaime Nielsen werd in 2004 wereldkampioen in de vrouwen dubbelvier bij de Wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar en legde zich vanaf 2007 toe op het wielrennen. De Nieuw-Zeelandse behaalde op de baan al medailles bij wereldbekers en wereldkampioenschappen en deed in die discipline ook mee aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Sinds 2014 is ze ook succesvol op de weg.

©NLroei, 9-1-2017