In welke boot zaten de favoriete junioren, de acht, de vierzonder of de skiff?

Kort

Bij de junioren nomineerde de NLroeiredactie de meisjes vierzonder van de coupe de la Jeunesse, de jongensacht, de skiffeur Bram Schwarz en zijn vrouwelijke tegenhanger Karolien Florijn.

 

Junior(ploeg) (m/v) van 2016
Juniorenacht. De lat lag hoog voor deze jongensacht. Tijdens de Europese kampioenschappen werd het zilver veroverd. Bij de WK waren zij een van de twee thuis roeiende ploegen die een plaats veroverden in de finale.

 

Karolien Florijn. Europees kampioene in de meisjesskiff. Tijdens de wereldkampioenschappen voor junioren behaalde de Leidse in een knappe en onstuimige race het brons.

 

Bram Schwarz. Na WK-winst in de acht gaat de achttienjarige skiffeur solo verder. Skiffend heeft hij grote ambities. Om zijn nek werd bij de Europese Kampioenschappen een zilveren medaille gehangen.

 

Meisjes Coupevierzonder. Deze jonge boot won bij de Coupe de la Jeunesse zilver. Het viertal zat ook in de meisjesacht die datzelfde weekend met brons naar huis ging. Tweemaal eremetaal dus.

 

Stemmen?
Exclusief voor de leden van de nieuwsbrief. Meld je nu hieronder aan en ontvang later vandaag jouw stembiljet in je mailbox. Hier staan andere genomineerden in de categorieën waarop kan worden gestemd.

[wysija_form id=”1″]