Drievoudig olympiër Pete Reed wil vier op een rij

Kort

Roeinieuws vanaf de overkant van de Noordzee. De Britse roei-equipe gaat afscheid nemen van tweevoudig olympiër Alex Gregory. Pete Reed, olympisch kampioen in 2008, 2012 en 2016, gaat daarentegen voor een vierde olympiade.

Mannen vierzonder kampioen Alex Gregory zal na twaalf jaar niet meer in een Brits roeipak de boot in stappen. Gregory won vijf wereldtitels en tweemaal Europees goud. Bij de Spelen in Peking was hij reserveroeier. De inmiddels 34-jarige Brit wil meer tijd gaan besteden aan zijn vrouw en drie kinderen en aan zijn reispassie, zo schrijft de roeibond in zijn land.

Rust
Voormalig bootgenoot Reed zet zijn zinnen op Tokyo. Na drie olympische titels is hij vastberaden een vierde keer goud te halen. De eerste daarvoor stappen zijn gezet, de Brit is weer aan het trainen. Hij nam een tijdje rust om te bedenken of hij nog internationaal op niveau zou willen meedoen. De 35-jarige Reed won in 2008 en 2012 in de vierzonder en afgelopen zomer bemachtigde hij het goud als bemanningslid van de acht.

Blij
“Er is geen twijfel dat Pete Reed een van de meest toegewijde en getalenteerde roeiers is van zijn generatie. Het spreekt voor zich dat we zijn blij om hem terug te hebben”, zo verwelkomde technisch directeur David Tanner Reed bij zijn terugkomst bij de nationale groep.