Bestuurstafel Rijnland vordert gestaag

Algemeen

Lucas Veldmaat is weer een stukje verder met de nieuwe bestuurstafel van zijn vereniging Rijnland. Clubgenoot Pascal van den Ouden heeft de tafelpoten af (kijk hier voor de eerste stappen), nu was Veldmaat aan de beurt. “De wens van het bestuur is om een ovale vergadertafel voor acht personen te maken. Omdat de kopse kanten van een uitgestrekte ovaal te smal zijn om aan te kunnen zitten, hebben we bedacht het blad af te korten met een tweede ovale vorm. We hebben de ovalen gefreesd met een mal. In tegenstelling tot waarmee je een cirkel kunt maken met één draaipunt, kun je met twee draaipunten een ovaal uitzetten”. legt hij uit.

“Het blad is vier centimeter dik en heeft een een vrij zwaar uiterlijk. Om dit slanker te laten lijken, gaan we de onderzijde rondom afschuinen. We hebben nog een freesmal gemaakt, waarmee je de bovenfrees onder een flauwe helling kunt zetten (15°)”, aldus Veldmaat. Vervolgstap: het Rijnland-embleem in het blad verwerken.

Veldmaat heeft er duidelijk lol in. Dat komt ook omdat hij zich voelt uitgedaagd door het Rijnlandbestuur. “Het zijn prettige mensen. Ze kijken naar wat de individuele leden goed kunnen, en verzinnen daar een activiteit bij. In plaats van dat de verenigingsactiviteiten centraal staan en daar mensen bij worden gezocht die een taak moeten uitvoeren. Dat is een slimme manier om het beste uit je leden te halen.”

Komt Veldmaat nog aan roeien toe? Zijn skiffwedstrijdseizoen is ten einde. Hij kan terugkijken op een mooie B-finale van de Holland Beker, waarin hij een tweede plaats behaalde achter niemand minder dan de vice-olympisch skiffkampioen Kjetil Borch.

Zo ziet de tafel er nu (ondersteboven) uit: