Henley: verliezen en winnen

Wedstrijden

Op de derde dag van de Henley Royal Regatta waren de Nederlandse winnaars en verliezers redelijk verdeeld. Zes boten plaatsten zich voor de volgende ronde, vijf andere ploegen konden meteen hun boten afriggeren en gaan genieten van het gebeuren aan de kant.

Nereus kon zich enigszins revancheren van de slechte dag van eergisteren. De vrouwenacht in de Island Challenge Cup (studentenveld) won met ruim een bootlengte van de tweede ploeg van de University of London en U23-skiffeur Wietse Morreau kwam een ronde verder in de prestigieuze Diamond Sculls. Bij de vrouwenachten kwam Aegir net als Nereus als winnaar over de streep tegen een ploeg uit Dublin. Triton ging daar ten onder tegen een sterke acht van Washington.

In de open klasse liet Wibout Rustenburg een mooie race zien met zijn Franse zwager. De Britse lichte dubbeltwee met Flockhart en Copus trok uiteindelijk aan het kortste eind. Fien van Westreenen komt voor California uit in de tweezonder en won met haar partner van met een ruime marge van Worcester Rowing Club. Tabo Stekelenburg verloor met haar dubbelvier van dezelfde universiteit tegen een Australische boot. Proteus-Eretes kende een spannende race met de tweede boot van Oxford Brookes in de viermetstuurman en kwam winnend over de streep.

Planning van vandaag van Nederlandse ploegen:

10:30u: Sydney/Nereus (Jessy Vermeer) vs Cambridge (Town Cup 4-)
10:50u: Oxford Brookes B (Mathijs Kooiman en Dries Beer) vs Durham University (Temple 8+)
11:00u: University of Washington vs Laga (Temple 8+)
11:15u: Leander Club (Eve Stewart en Lisa Goossens) vs Denemarken (W4-)
12:40U: Leander (James Graham) vs Claires Court (Fawley J4x)
12:45u: Triton vs University of British Columbia (Can) (Temple 8+)
15:10u: University of California (Fien van Westreenen) versus Nieuw-Zeeland (W2-)
15:50u: Aegir vs University of London (Island 8+)
16:00u: Washington (Olav Molenaar) vs Thames RC en Army RC (Ladies Plate 8+)
16:15u: Rustenburg/Turlan vs Nieuw-Zeeland (M2x)
16:35u: Nereus vs Brown University (Island 8+)
16:45u: Wietse Morreau vs Antognelli (Diamond Sculls)
18:45u: FISU 8+ vs Dartmouth (Ladies Plate 8+)
18:50u: Washington University (Isabel van Opzeeland) vs Australië
20:05u: Proteus-Eretes vs Oxford Brookes A (Prince Albert 4+)
20:10u: FISU 4- vs University of Washington (Visitors 4-)
20:30u: Leander Club (Eve Stewart) vs USA (W8+)