Bjorn van den Ende geblesseerd tijdens Tweehead

Kort

Het leek van te voren een interessante tweeënstrijd: Mitchel Steenman en Mechiel Versluis tegen Boaz Meylink met Bjorn van den Ende. Maar door een acute blessure aan zijn onderarm moest Van den Ende de strijd nog voor de finish staken. “Ik wilde de blessure niet erger maken. Ik heb nu een flink ei op mijn onderarm”, aldus de Skøllroeier. Steenman en Versluis pakten dus een onaangevochten overwinning. Steenman zat eerder dit jaar in de lappenmand, uit zijn blog blijkt dat hij acht weken geleden zijn pols brak.

Een paar jaar geleden wisten weinig mensen dat er bij de Maastrichtse Watersportclub ook werd geroeid. De vereniging zit echter onmiskenbaar in de lift omhoog. Vorig jaar won een dubbeltwee ervan het
jongens-17/18-veld. En dat gebeurde vandaag weer, maar met een compleet andere bemanning. Dit jaar namen Rui de Boer en Bart Braam de overwinning mee naar de zuidelijkste stad van Nederland. Zij zijn ten opzichte van de vorige editie sterk verbeterd, in 2016 kwam dit tweetal niet verder dan de veertiende plaats.